Themawandelingen

1. Het “Achtje” van Druten

Wandeling in achtvorm door Druten, langs herinneringen aan water, kleiwinning en de steen- en dakpannen industrie. Op de route kom je monumenten en bezienswaardigheden tegen, die met de grof keramische industrie te maken hebben. De lengte van de wandeling is 8 km. Op meerdere dijkvakken is het ook mogelijk het wandelpad onder aan de dijkvoet te bewandelen. Bij hoog water kan de Waalbandijk gevolgd worden. Voor de wandeling is er gelegenheid de collectie grof keramiek te bekijken in onze expositieruimte “Oostersteeg”.

Start en eindpunt bij de expositieruimte “Oostersteeg” aan de De Ruijterstraat in Druten. Opgave per e-mail info@kleigoedmaasenwaal.nl of telefonisch 06-50683270.

Prijs beschrijving van de wandeling op aanvraag en is inclusief bezoek aan de expositieruimte.

Wij hanteren de nationaal geldende Coronamaatregelen.

Steenfabriek Druten

2. Monumentenwandeling Dericks & Geldens

Het centrum van Druten bestaat uit historische bezienswaardigheden met als belangrijkste kenmerk,dat de huizen en gebouwen rijk gedecoreerd zijn met materialen van de voormalige steenfabriek van Dericks & Geldens. Tijdens deze wandeling gaat de speciale aandacht uit naar de fraaie villa’s, R.K.-Kerk en diverse monumenten. Deze wandeling leidt je langs de meest markante en mooie plekjes van het centrum van Druten. Dit gebeurt onder leiding van een ervaren gids van de stichting.

Start en eindpunt bij de expositieruimte “Oostersteeg” aan de De Ruijterstraat in Druten. Opgave per e-mail info@kleigoedmaasenwaal.nl of telefonisch 06-50683270

Prijs beschrijving van de wandeling op aanvraag en is inclusief bezoek aan de expositieruimte.

Deelname aan de wandeling voor eigen risico.

Wij hanteren de nationaal geldende Coronamaatregelen.

Kattenburg 15, Druten

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden langs de wandelroute hebben allemaal een relatie met de fabriek van Dericks & Geldens, die 100 jaar bestaan heeft van 1878 tot 1978. Deze verwierf nationale en internationale bekendheid met haar hoge kwaliteit dakpannen, stenen en geglazuurde elementen, zoals te zien in het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. Door de vele intensieve contacten met de beroemde architect P.J.H.Cuypers werd de fabriek een soort Cuypers – werkplaats. Pierre Cuypers heeft in 1874 de basikale driebeukige kerk van de H.H. Ewalden in Druten gebouwd. Deze neogotische kerk is van grote architectuur – en cultuurhistorische waarde

Boldershofkapel, Druten